Begin Revalidatie Tibia Plateau

Het begin van de revalidatie van die Tibia Plateau Fractuur

De revalidatie van de Tibia Plateau Fractuur duurt in de meeste gevallen lang. Er is verschil tussen de revalidatie van de Tibia Plateau fractuur die met behulp van een operatie is hersteld of  door middel van rust is hersteld (d.m.v. een gipskoker).
Helaas komt er bijna altijd een operatie bij kijken om de Tibia Plateau Fractuur te behandelen. Bij zo'n operatie wordt alles in de knie weer zo goed als mogelijk hersteld. Vaak gebeurd dit met hulpstukken zoals metalen platen, schroeven en klemmen.

Fysiotherapie Tibia Plateau Fractuur
Na de operatie is het van groot belang dat het bot zich kan herstellen. Tot die tijd mag er geen belasting plaatsvinden op het been. Door de tijd heen (als het bot zich hersteld) mag men het been weer geleidelijk aan belasten. Voordat er weer 100% belasting kan plaatsvinden moet het bot weer aan elkaar gegroeid zijn. Hier is niet echt een bepaalde tijd aan te koppelen omdat iedereen een andere breuk heeft. Bij de ene persoon zit er een echte scheur in het bot, en bij de ander kan het zijn dat er meerdere scheurtjes in het bot aanwezig zijn. Ook hersteld niet iedereen even snel. Het is daarom van belang om dit van tijd tot tijd te bekijken samen met de arts. In de meeste gevallen wordt er zeker 6 tot 8 weken aangehouden. Dit kan ook langer zijn.

Het beste is om tijdens het herstel van je Tibia Plateau breuk je knie in beweging te houden. Je moet natuurlijk wel eerst goedkeuring krijgen van de arts voordat je begint aan het bewegen en revalideren. Als je voor een bepaald percentage je been mag belasten, begint de revalidatie pas echt.

Doordat je een hele tijd je been niet hebt gebruikt zijn de spieren in het been erg verzwakt. Het kniegewricht is ook stug en stijf geworden doordat er o.a. littekenweefsel ontstaan is tijdens het herstel van het bot. Er zijn nog meer aspecten die mee kunnen spelen waardoor de knie stijf is.
Hoe langer de knie in dezelfde houding zit tijdens het herstel proces, des te moeilijker het gaat worden om je knie weer bewegelijk te krijgen.